Legutóbbi számunkból

Tartalom
Próbaszám
Médiaajánló
 

A Jövő Járműve
A jövő autóját fejleszti a Huawei

A gyártó szerint hamarosan eljön az "összekapcsolt autók" kora, amely biztonságosabbá teszi a vezetést, és megoldja a közlekedési, forgalomszervezési kihívásokat.

"Az okostelefonok- és kiegészítők után a következő okoseszközök a járműveink lesznek" - mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. "Ezért a vállalat azon dolgozik, hogy létrehozzon egy olyan hálózati kommunikációs kapacitást, amely ezt megvalósítja."

A Huawei az "összekapcsolt autók" fejlesztésének érdekében már az idei év első felében számos stratégiai együttműködést kötött, többek között a Volkswagen, a Mercedes Benz, vagy az Audi cégekkel. Az utóbbi két gyártó az autók hálózati berendezésének részeként a Huawei által fejlesztett 4G-s kommunikációs modulokat használja majd.

2015 nyarától a Huawei legújabb partnere az "összekapcsolt autók" kifejlesztése területén a Shanghai GM, Kína egyik legbefolyásosabb közös vállalkozása, amely a Chevrolet, Buick és Cadillac márkájú autók gyártását és értékesítését végzi a világ legnépesebb országában.

Egyik kiemelt telematikai megoldása fejlesztési folyamatnak a T-BOX, amely 4G hálózaton biztosítja a kommunikációt az autó és a felhő számítástechnikai rendszer között. A T-BOX olyan funkciókat is ellát, mint az automatikus segítségnyújtás vészhelyzet esetén, vagy a hely alapú szolgáltatások és geo-lokáció. Segítségével a vezető akár távolból, mobiltelefonjával is "távirányíthatja" autóját, például beindíthatja a motort vagy kinyithatja a csomagtartót.

Okoseszközzel, például okoskarkötővel kombinálva a T-BOX képes lesz arra is, hogy érzékelje a sofőr fizikai állapotát, és amennyiben valamilyen rendellenességet észlel, figyelmeztesse őt. Így például ha a vezető fáradt, automatikus figyelmeztetést ad neki, azaz segít megelőzni az esetleges baleseteket.

(Mediainfo)