Legutóbbi számunkból

Tartalom
Próbaszám
Médiaajánló
 

A Jövő Járműve


Automotive

AUTOMOTIVE HUNGARY 

A magyar autóipar ünnepe

„Létrehozni valamit az csak a kezdet,
összetartani az az előrehaladás,
és a közös munka a siker.”
Henry Ford

 

 

 

 2015. október 28–30:

AUTOMOTIVE HUNGARY, A HAZAI JÁRMŰGYÁRTÁS SZAKMAI FÓRUMA
 
Az AUTOMOTIVE HUNGARY Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyetlen olyan nemzetközi szakkiállítása, ahol a járműgyártás teljes spektrumát felölelve képviseltetik magukat az ipar meghatározó és feltörekvő szereplői nemcsak Magyarországról, hanem egyre többen a környező országokból, sőt, még távolabbról is.
Az idén harmadszor jelentkező szakmai rendezvény és kiállítás a járműiparhoz kapcsolódó egyéb területeket is lefedi, így a Hungexpo Zrt. és a szakmai partnerek – így az XMEDITOR – által összeállított programok három kulcsfontosságú témakörre épülnek:
ÜZLET – TUDOMÁNY – KARRIER
 
Kiállítóink és látogatóink visszajelzései alapján a rendezvény ideális szakmai találkozóhelyként szolgál, sikeresen összekötve a jól képzett magyar mérnököket, mérnökhallgatókat az üzleti szegmens szereplőivel. Nemcsak hazai, de külföldi egyéni és kollektív kiállítók is megjelentek, ami erősítette a rendezvény ÜZLET jellegét. A hármas tematikához kiválóan kapcsolódnak a járműipar helyzetéről szóló szakmai előadások, valamint a Járműipari Életpályamodellhez kapcsolódó kollektív bemutatók. Idén is lesz AUTOMOTIVE HUNGARY TECHTOGETHER  verseny.
 
MIÉRT JÓ A KIÁLLÍTÓ CÉGEKNEK?
Mert kiváló lehetőség, hogy a kiállításra látogató fiataloknak, járműipari szakmunkásoknak, egyetemistáknak, mérnököknek, illetve a kiállító célközönségnek bemutatkozzanak, munkaerő-toborzást végezzenek. Nem kell külön, saját rendezvényre költeniük pénzt, a kiállítás vonzereje és a szervezők munkája nyomán ide látogatnak azok, akiket meg akarnak szólítani.

Nekik is érdekük, hogy megismerjék, s ha lehet, befolyásolják a szakmai oktatás irányait, módszereit, hogy minél inkább a saját szakmakultúrájukhoz illeszkedő ismereteket sajátítsanak el a fiatalok munkába állás előtt. Az ipari tanműhelyek működtetése is feltételezi a szoros ipar - oktatás kapcsolatot. A duális szakoktatás újra felfedezése kiváló apropó iskolák és a gyakorlat szereplőinek egymásra találásához is. Ez ma már kormányzati program.